Gyopár Vendégház

Mátrai Gyopár Vendégház

A vendégház a falu színében nyugodt csendes környéken fekszik. Kellemes pihenést nyújt családoknak, baráti társaságoknak, diákcsoportoknak. A Sípark mindössze kétszáz méterre található a vendégháztól.

A kétszintes vendégházban 10 db fürdõszobás szoba található, melyek 2-3 illetve 4 ágyasak.

 

Az udvaron tűzrakóhely és zárt parkoló található.

 

A vendégház két szintjén szintenként 5 darab 2-3 ágyas fürdőszobás szoba nyújt kellemes pihenést  családoknak, baráti társaságnak, ideális elhelyezést iskolai kirándulócsoportoknak. Az épület földszintjén nagyméretű, kandallós társalgó biztosítja a kellemes hangulatot. A tágas udvarban kiépített bográcsozóhely található. A vendégek kényelmét  kerti bútorok is szolgálják. A zárt udvarban parkolhatnak a gépkocsival érkező vendégek.

 



A vendégház szolgáltatása a sóterápiás szoba. Régóta köztudott, a sóbányák, sóbarlangok klímája, a sós tengeri levegõ gyógyító hatással van a légúti betegségekre. A sóoldattal telített levegõ serkenti a légzõszervek aktivitását, a hörgõk öntisztulását, mely által csökken a nyálkahártya gyulladása.

A sószoba levegõje közel azonos a sóbányákéval. A gyógyulni vágyó vendégek a friss mátrai levegõ mellett a sóbarlangok klímáját is élvezhetik. A sószobában 4 tonna sótégla került kihelyezésre és egy speciális sóoldat párologtatásával érik el a megfelelõ páratartalmat. A sóterápia ajánlott alsó- és felsõ légúti krónikus, illetve akut megbetegedésekben asztmás és krónikus hörghurutos betegeknek egyaránt. A páradús, nagy koncentrációs sóoldat belégzése hörgõtágító, váladékoldó hatásával csökkenti az asztmás rohamok számát, erõsségét, és elõsegíti a hörgõváladék ürülését. A szervezetben öntisztulási folyamat indul el. Immunrendszer erõsítõ hatása kiváló. Javasolt még ekcéma és pikkelysömör esetén is. Gyermekek és felnõttek egyaránt igénybe vehetik. A tartózkodás idõtartama 30-45 perc.Ajánlott kúraszerüen igénybe venni. A sószoba nem csupán krónikus panaszok csökkentésére, hanem prevencióra, kikapcsolódásra is ajánlott.

 
Ma 2024. április 28., vasárnap, Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.
Látogatóink
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa29
mod_vvisit_counterEhéten341
mod_vvisit_counterMúlt héten353
mod_vvisit_counterEhónapban1203
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1399